Loft v priemyselnom duchu / Industry styled loft

SK Nebytový priestor veštil hneď niekoľko výziev. Jednou z nich bola hraničná výška vrchnej časti, takže tam mohli byť umiestnené iba mládežnícke postele buď v jednom otvorenom priestore alebo viacerých samostatných priestorch oddelených pevným aj posuvným systémom na zabezpečenie intimity. Ďašou výzvou bol hlboký priestor s prírodným svetlom iba v prednej časti, to som využila tak, že som práve tam umiestnila dve detské izby opäť s niekoľkými možnosťami priehľadnosti. Keďže tak okná i strop je vysoký, mohla som celú vrch oddeľujúcej steny navrhnúť presklený, čím sa do obývačky dostáva svetlo. Ďaľšou výzvou bol plne presklenený priamy vchod do loftu z terasy bytovky, ktorý privádza dôležité svetlo. Zádverie som práve preto neuzatvorila, ale vybudovala iba stenu, ktorá je na jednej strane hlavnou stenou obývačky a na druhej skrýva vstavané skrine, ktoré nijako nerušia priestor, naopak zabezpečujú súkromie v srdci bytu. Okrem hlavného priestoru bol samozrejme premyslený aj celý priestor hlboko v lofte a takisto vypracovaný s množstvom zmysluplných možností (jednou z nich napr. bolo ponechanie plnej výšky v hygienickom zázemí)

EN Non-residential space pretend yet several challenges. One of them being the limited upper space height with the possibility to place teenage beds only, either in the whole open space or more separated spaces divided by firm or sliding systems to ensure intimacy. Another challenge was deep ever space having natural lighting only in the very front part of the loft. Being the only ideal space to place the both kids room, I used this part in a manner that offered several transparency possibilities. Above all, having the robust ceiling hight, I could turn whole upper wall part into glassy one that keep on bringing natural light into living room. Yet another challenge was direct glassy loft entry, which brings important light. Vestibule was therefore not closed, but I build up wall only, that is the main living room wall on one side and a massive closet on another one, yet not disturbing the space , bringing light over and aside and providing important intimacy in the very heart of the space. In addition to the main space yet the very deep rest of the space was carefully considered with number of meaningful possibilities (one of which was keeping the full high of the bathroom).