Moderné bývanie s dotykom prírody, Záhorská Bystrica

SK Moderný interiér a exteriér rodinného domu s požiadavkou na čierno-biele stvárnenie a predsa s dotykom prírody, ktorý zútulňuje  veľký  priestor s vysokými stropmi. Na rozdiel od pôvodne plánovanej pravouhnej  dispozície som tak barový pult, ako aj jedálenský stôl navrhla do šikminy hneď z niekoľkých dôvodov. Po prvé plochú strechu našikmo prekrýva ďaľšia hmota – tejto, aj keď neviditeľnej šikmine som chcela prispôsobiť prvok v interiéri. Po druhé, pri danom umiestnení krbu, šikmo umiestnený stôl ponúka pohľad na krb tak príchodzým, ako aj všetkým sediacim. Po  tretie: šikmo uložený barový pult je pri danom pôdoryse ergonomickejšou aj komunikačne lepšou možnosťou, ktorá navyše otvára pohľad na jednu z troch terás. 

Vzhľadom na množstvo okien a celkovú členitosť priestoru, je vstup do zadného traktu schovaný v drevenom obložení  v dekore podlahy. Úložný priestor je celý schovaný v prístupovej hale  a spolu so zníženým stropom tvorí jednoliatu hmotu, zvýraznené sú iba tie prvky, ktoré majú obývačkový charakter. V celom interiéri sú navzájom rytmicky zladené biele, čierne, šedé a drevené prvky.

EN Black & white design with wooden accent that warms up the high ceiling – was the request for a modern interior of the throughly modern house. On the contrary of planned disposal, both bar & dining table has been suggested  in diagonal position in order to solve several challenge. First af all  I´d like  to fit at least some of interior accents to the  diagonal  part of the roof, whatever invisible it is.  Secondly: diagonal disposed  table enables direct fireplace view  both for incoming  & sitting persons within the current fireplace placement.  Third,  bar & dinning table  being situated diagonally,   within  the current  floor plan, are the better choice in the rim of ergonomic and communication, above that, it enables comfortable entry view to one of  all terraces. The entrance to the back tract of the building  is hidden in the wooden wall paneling The storage is completely  hidden in hall, creating a unique mass together with lowered ceiling .The mass is broken in some parts only, that has a living room outlook. All the white, black, grey and wooden parts are being rhythmically  spread through all interior.

Návrh moderného krbu, Záh.Bystrica