Rodinný dom v Rovinke

Obývačka s bielym obkladom

SK Varianta návrhu s úplne inou dispozíciou, ako zadal klient (viď nižšie). Išlo mi hlavne o to, aby som srdce obývačky posunula od vstupných dverí, schodiska a komory do centrálneho priestoru. Ten si tým pádom zachová svoju otvorenosť, umožní dostatočne veľké sedenie a zachová prepojenie so záhradou. Navyše je v tejto dispozícii televízia pozerateľná aj z kuchyne. Tehlový obklad som dala aj na stĺpy, čo dáva celému interiéru zaujímavejší a komplexnejší ráz.

EN Interior design concept totaly different from customer’s initial plan (see below). The purpose was to shift the interior’s heart a little bit away from entry doors, stairs and storage towards its central part. This way the living room keeps its openness enabling sufficient sitting space and keeps interface with close garden. Above all, the disposal enables watching TV from the kitchen as well. Brick tiles are given not only to the wall as usual but the column as well what makes the space even more extraordinary.

SK Pôvodne zadaná dispozícia klienta, ktorá má hneď niekoľko nevýhod: jednak je sedenie čelne orientované na rušné vstupné časti dokonca aj na blízke komorové dvere, neumožňuje pohodlne veľké sedenie, ktoré celý priestor rozdeľuje, navyše bez možnosti výhľadu do záhrady.

EN Original client disposal, which has several disadvantages: not sufficient sitting part facing busy entry part with storage door as well, diving whole space without even possibility of garden interface.